Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

perjantai 5. helmikuuta 2016

Sydänmukeja





Runebergin päivä illassa. Tänään on toimitettu Kirkkonummen kahdelle jälleenmyyjälle tuotteita. Jako näiden jälleenmyyjien kesken on tehty niin, että asemalla sijaitseva Huone ett Rum myy valkoista ja mustaa keramiikkaa ja Kirkkonummen Eestinkylässä sijaitseva maatilapuoti puolestaan tummapohjaista valkolasitteista keramiikkaa (lähinnä rouheaa mallia). Kummankin puodin valikoimiin on huolehdittu nyt sydäntuotteita, onhan pian ystävänpäivä. Maatilapuodista nimen mukaisesti saa muuten myös lähituotannon jauhoja, ryynejä, leipää jne...
Viikon päästä Hyvinkään Knehtilässä on "ystävällinen laskiaistapahtuma", jonne lähden tuotteiden kanssa toisten käsityöläisten joukkoon. Maaliskuussa sitten Metsänkylän navetalla Hämeenlinnan kupeessa on pääsiäistapahtuma ja sain vahvistuksen että mahduin myös mukaan Jyväskylän kädentaitoon sitten huhtikuulla. Kaikki nuo on päivitetty myös nettisivuille www.tuias.fi.

Täällä tuoksuu tänä iltana kardemumman, mantelin ja piparin taikinainen sekoitus. Tunnustan että tykkään hurjasti runebergin tortuista! Herkkusuita kun on paljon, niin jopa triplattiin taikina ja kaksi pellillistä niitä valmistui. Voi apua... no, onneksi ovat suht matalia verrattuna oikeiden leipomoiden versioihin ja onneksi syöjiä on myös lasten kaverit itsemme lisäksi ;) 



6 kommenttia:

 1. Voi, kävin Kirkkonummen maatilakaupassa tänään, enkä tiennyt katsoa. Ensi kerralla muistan. kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatilapuoti on kotoisa. Sen kahvilassa istahdin kerran ja söin herkullistakin herkullisemman suklaapiiraan :) Nyt viimeksi olin ikävästi kiireinen että tällä kertaa jäi kahvittelut väliin. Mutta kiva että putiikki avasi tälle vuodelle taas ovensa :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ihanista luomuksistasi! <3

  VastaaPoista