Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

tiistai 2. helmikuuta 2016

Helmikuu


Joulun alla kiepautetut eucalyptuksen oksat ovat pysyneet vahvasti rautalankakranssissa. Vaikka oksat ovat jo kuivuneet, on kranssi pysynyt vahvana ja värissään. Tykkään sen harmahtavasta sävystä. 
Helmikuu muistuttaa aina ystävänpäivästä ja pajassa se on näkynyt (tammikuussa jo) siinä että enemmän on sydämiä muotoiltu pikku mukeihin ja pikku lautasiin. Monesti minulta on kysytty sitä kuinka nuo sydämet tehdään tuotteisiin. Kerronpa että ihan käsin muovaamalla ensin kädessä, sitten ne kiinnitetään "nahankuivaan" tuotteeseen savilietteellä ja vielä kiinnittäessä varmistetaan muodon säilyminen ja kenties korjaillaan sitä jollain työkakulla (esim tikulla). Näin tehden jokainen sydän mukeissa ja lautasissa on omanlaisensa (kuten itse tuotteetkin jotka on dreijattuja). 
Näitä ylimmän kuvan pieniä <3-lautasia on mennyt teepussien alusiksi. 

Joitain tapahtumia on täällä tutkailtu mitä löytyisi tälle keväälle ja ainakin maaliskuulla Metsänkylän navetan pääsiäismarkkinat on tiedossa. Muitakin suunnitelmia on, mutta odottelen vahvistusta vielä niihin. Ilmoittelen sitten tuolla nettisivuillani ja fb:n ja kenties instagraminkin puolella. Ja täällä myös :)

Kuvissa valkosavituotteita ja mustia kahvattomia mukeja. Mustat ovat tummalle savelle tehtyjä ja on siis uudempi tulokas valkoisten tuotteiden rinnalle. Yhtä lailla kivitavaraa, käytössä kivaa kontrastia kattaukseen :)

Kaikkea hyvää ja helmivaloa ja -iloa <3

1 kommentti: