Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

maanantai 24. elokuuta 2015

Kasvimaan satoaSyksyn satoa on hiljalleen kerätty pieneltä kasvimaalta; salaattia, lehtikaalia, herneitä, punajuuria, naurista ja papuja... Siis aivan ihana siitä tämä elokuu kun kasvimaa tarjoilee antimiaan ja marjoja saa tuoreeltaan syödä :) Pakastin on täytetty mustikoilla ja nyt elokuulla joka aamu mustaherukoiden kypsyttyä, haen niitä aamupalalle kourallisen. Viimeistään niiden kirpakka maku antaa hyvän herätyksen. Lehtikaali, josta on tullut yksi suosikkini, kasvoi tänäkin vuonna moitteettomasti ja nopeasti. Salaatteihin, risottoihin ja jopa pikku pizzoihin lehtikaalia on kätevä kyllä lisätä. Kuvan pikkuruisia pizzoja syntyi samasta taikinasta kun tein elämäni ensimmäisen lohikukon ruiskuoreen. Mutta siis, valmistaikinaa kaupasta :) Kenties uskaltaudun tekemään toistekin kalakukkoa, ihan siihen tykästyi. 

Nautitaan satokaudesta ja auringon lämmöstä!
 
 

4 kommenttia:

 1. herkulliselta näyttää!

  Omat tomaatit ovat ilahduttaneet minuakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Nyt täytyy tunnustaa että kuvassa tomaatit eivät ole omaa tuotantoa. Joskus kyllä on tullut niitäkin kasvatettua muttei tänä vuonna. Syksy saapuu... Olkoon se luonasi suloinen :)

   Poista
 2. Se on kyllä ihanaa kun salaattitarvikkeet löytyvät omalta pihalta. Ja marjoja voi käydä poimimassa jälkkäriksi suoraan puskista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin ja tästä saa vielä hetken nauttia. Vielä löytyi tällekin aamulle marjoja puskasta ja salaattia leivän päälle. Tätä iloa vielä hetken, nautitaan :)

   Poista