Ruukuntekijän polulla
keskiviikko 25. kesäkuuta 2014
Täytettyä focacciaa
Focaccian tekeminen on aika mielenkiintoista puuhaa :) Vuorotellen taikinan vaivaamista ja kohottamista ja uunissa ollessaan ylimääräiselle pellille heitellään pariin otteeseen vettä. Pinnasta tulee hauskan rapea ja leivän pintaan ripotellut suolahiput tuovat kivaa näköä ja mukavia sattumia leipään. Leipäohjeesta poiketen korvasin osan jauhoista spelttijauhoilla, sekö lienee vaikuttanut ettei leipä kuitenkaan kohonnut niinkuin olisin toivonut... Halkastuun focacciaan täytteeksi on laitettu salaattia, tsatsikia ja kanasuikaleita sekä fetajuustoa. Illansuussa istuimme terassilla muutaman vieraan kanssa kera tuoreen leivän ja kaffekuppien. Kesäiltahetkeen paistoi aurinkokin kaiken viileyden keskellä.
Oikein kiva hetki!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mums mitä herkkua! Tuon on täytynyt maistua ihanalle!
VastaaPoistaKiitos vinkistä, täytyypä tehdä itsekin täytettyä focacciaa jonain
päivänä.
Mukavaa leipomushetkeä! Hiukkasen vastaavaa kuin vaikka täytetyt patongit :) herkkua kyllä! :)
PoistaNälkä tuli ajatellessa tuoreita leipomia
VastaaPoistaTuoreena melkein kaikki on herkkua :)
PoistaVoi miten ihana kahvikuppi ja tuo lautanen!
VastaaPoistaIhastelee uusi lukijasi Ruusukummusta..:)
Oi kiitos! Kahvikuppi ja lautanen ovat sitä millä elän... Ilahdun kovin aina jos aistimus on katsojan ja käyttäjän mieleen :) Käsityöyrittäjä täällä pyörittelee kuppeja päivittäin, ovat uniikkeja kaikki! Hienoa myös saada uusi lukija, lämpimästi tervetuloa!
Poista