Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

tiistai 4. helmikuuta 2014

Kakku maitomukissa
Sumuinen helmikuun alku. On ihmetelty ajan kulkua, ensimmäinen kuukausi tätä vuotta jonnekin jo vierähti. Tätä vauhtia pian on kevät! 

Uusi mukimalli on syntynyt, oikeastaan asiakkaan pyynnöstä. Usein asiakkailta saan hyviä ideoita kun malttaa kuunnella toiveita ja tarpeita. Yksi sellainen on yksinkertainen muki, ilman korvaa, ei liian korkea jotta pinottavuus olisi hyvä. Käyttötarkoitus "maitolasina", mutta sopii hyvin vaikka kakkuvuoaksi näin Runebergin päivän alla. Toteutus mukissa tummapohjaisesta savesta joka on kivitaaraa ja kestää hyvin uunia sekä tiskikonepesua.

Monia vuosia vanhan (Valion) Runebergintorttujen ohjeen kaivoin esiin tänäkin vuonna. Hauska sikäli palata vielä joulutemaan, sillä ohjeen keksimurut syntyivät piparkakuista. Kardemumma ja mantelirouhe ovat tämän reseptin kakkumausteita, yhdessä toimiivat oikein hyvin!6 kommenttia:

 1. Todella kiva idea! Muki saa kakun entistä houkuttelevamman näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Idea syntyi dreijan äärellä kuppeja tehdessä :)
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Kaunis mukimalli. Ja kuin luotu Runebergintortullekin!

  Valoisia helmiaskelia luoksesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukimalli on melko simppeli, pyrkimys yksinkertaisiin malleihin :) Täällä jälleen sumuinen päivä,mutta valo lisääntyy joka päivä! Hyvää viikonloppua :)

   Poista
 3. Oon ihan vesikielellä! Niin ihana muki ja kakku! Terveisiä Jääkarhumaasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervehdyksestä! Tämä helmikuu on kyllä ihan mahdoton herkkukuukausi... Jotain hyvää ystävänpäivälle ja laskiaispullatkin tulossa :) Ihanaa viikonloppua!!

   Poista