Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

torstai 15. toukokuuta 2014Taitaa ihan näinä päivinä taittua kesän puolelle tämä kevät. Luvattu jo hellelukemia ensi viikolle... No, vasta kun näen omin silmin tämän kolean kevään keskellä helteen, niin sitten vasta uskon! Toisaalta paremmat kelit olisi todella tervetulleita, sillä tälle toukokuulle olisi vielä tiedossa kaksi ulkotapahtumaa jotka pitäisi viedä läpi. Sade on aina se tekijä joka veroittaa niin tunnelmaa kuin kävijöitäkin. 

Me käsityöyrittäjät olemme nostamassa päätämme Suomessa tehdyn käsityön puolesta sekä oikeasti aikuisten oikeasti tekemien käsitöiden puolesta ja siispä käsityökorttelin nimellä kierrämme neljällä eri paikkakunnalla. Itse olen mukana ensi lauantaina (ylihuomenna) Tampereella ja sitten viikon päästä viikonloppuna Helsingin käsityökorttelissa. Tervetuloa moikkaamaan jos kohdalle satut :)

Kohopullia on leivottu keramiikkamukeissa. Mukit käyvät kätevästi siis muoteista. Kunhan vaan voitelee mukit niin valmis paistos irtoaa paistamisen jälkeen kivasti. 
Muutama musta "tehostepiriste" on vakiintunut keittiööni, nimittäin mustat kirppislöytötuolit pöydän päädyissä ovat toimineet kivasti. Löytyi myös kiva löytö viimeksi Tampereen Vapriikin tapahtumasta, kasvitaulu, jossa vuodelta 1961 kerätty sianpuolukka komeilee. Ihmeen hienosti säilynyt. Näin voisi muuten tehdäkin lisää todella kivoja tauluja keräämällä ja kuivattamalla oikeita kasveja. Nyt alkaakin keräämisaika olla käsillä..

Viikonloppuja!!
4 kommenttia:

 1. Upeaa!
  Olisi kiva jos tulisitte vähän pohjoisemmaksikin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinäjoelle käsityökortteli suuntaa kesäkuussa 7pv eli se taitaa olla pohjoisin paikka missä kiertue on. Tällä kertaa en itse sinne ilmoittautunut, mutta siellä on varmasti paljon kaikkea muuta kivaa suomalaista kädentaitoa tarjolla... Jos vaan sinulle onnistuu niin kannattanee poiketa :)

   Poista
 2. Hienoa, että tuotte laajasti esille suomalaista käsityötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Lauantain perusteella asiakkaat olivat hyvillään kotimaisuudesta! Tosin osa oli yllättynyt kun eivät tienneet moisesta tapahtumasta... no, kiertue jatkuu ja ensi viikonloppuna Helsingin Narinkkatori valloitetaan :)

   Poista