Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Täytettyä focacciaa






Focaccian tekeminen on aika mielenkiintoista puuhaa :) Vuorotellen taikinan vaivaamista ja kohottamista ja uunissa ollessaan ylimääräiselle pellille heitellään pariin otteeseen vettä. Pinnasta tulee hauskan rapea ja leivän pintaan ripotellut suolahiput tuovat kivaa näköä ja mukavia sattumia leipään. Leipäohjeesta poiketen korvasin osan jauhoista spelttijauhoilla, sekö lienee vaikuttanut ettei leipä kuitenkaan kohonnut niinkuin olisin toivonut... Halkastuun focacciaan täytteeksi on laitettu  salaattia, tsatsikia ja kanasuikaleita sekä fetajuustoa. Illansuussa istuimme terassilla muutaman vieraan kanssa kera tuoreen leivän ja kaffekuppien. Kesäiltahetkeen paistoi aurinkokin kaiken viileyden keskellä. 
Oikein kiva hetki!








6 kommenttia:

  1. Mums mitä herkkua! Tuon on täytynyt maistua ihanalle!
    Kiitos vinkistä, täytyypä tehdä itsekin täytettyä focacciaa jonain
    päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa leipomushetkeä! Hiukkasen vastaavaa kuin vaikka täytetyt patongit :) herkkua kyllä! :)

      Poista
  2. Nälkä tuli ajatellessa tuoreita leipomia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreena melkein kaikki on herkkua :)

      Poista
  3. Voi miten ihana kahvikuppi ja tuo lautanen!
    Ihastelee uusi lukijasi Ruusukummusta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Kahvikuppi ja lautanen ovat sitä millä elän... Ilahdun kovin aina jos aistimus on katsojan ja käyttäjän mieleen :) Käsityöyrittäjä täällä pyörittelee kuppeja päivittäin, ovat uniikkeja kaikki! Hienoa myös saada uusi lukija, lämpimästi tervetuloa!

      Poista