Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Viiden vuoden taakseMaaliskuu tuo tullessaan ajatuksia viiden vuoden takaa. Näinä päivinä nimittäin tulee tasan 5 vuotta kun käsityöyritys Tuias lähti käyntiin. Samalla minusta tuli käsityöyrittäjä, alkujaan sivutoiminen, mutta tänä päivänä tämä on muotoutunut elämäntavakseni ja on päätyöni. 


Sitä ennen oli aika joka sisälsi paljon pohdintoja, puntarointia, paloa keramiikan tekemiseen... Oli dreija ja savea käsissä oleva nainen. Myös muutamia käyntejä ammattineuvojalla jonka rohkaisu ja kannustus kantaa vielä näihinkin päiviin. Arkoihin ja niin epävarmoihin askeliin ne olivat tukea ja voimaa. Näin koen. Pöydän takana oli viisas ja paikallaan oleva ammatinohjaajanainen! 
Kiitos kuuluu tässä kohtaa myös jokaiselle keramiikan ystävälleni ja kaikille asiakkailleni ja kannustajille mielenkiintoisen matkani varrella!

Synttärikuukauden kunniaksi kuvan muodossa tarjoilen pannullisen "synttäriteetä". Voisin ajatella sen olevan kaapissani olevaa karhunvadelmilla maustettua mustaa lehtiteetä :) 
On syntynyt myös uutta, isoja ruokalautasia puhtaan valkoisena, mukeja valkoisena (ks aiempi postaus tummapohjaisena)ja ensimmäisiä teepannuja. Niissä vielä koen hakevani viimeistä silausta ja kehittämisen kohteitä löydän. Tämä on matkaa ja oppia kaikki...Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa!
 


12 kommenttia:

 1. Onnittelut sen johdosta, että uskalsit ryhtyä käsityöyrittäjäksi! Itse käyn tuota pohdintaa paraikaa. Ja hyvähän se on miettiä tarkkaan, mihin suuntaan jatkaa. Parasta on kuitenkin, että paloa löytyy joka tapauksessa! Sulla on niin kauniita kuvia täällä! Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Yrittäjyyden pohdintaa todella harkitsin, sitä kun ei ihan tuntemattomaan uskaltanut heittäytyä...Ja alkuun itsellä ainakin oli turvana toinen työ, mutta sekin käy pidemmän päälle raskaaksi! Riskiähän tämä aina on, mutta toisaalta kuin olisi saanut siivet joilla lentää, välillä ilon riemua siitä kun siivet kantaakin ja pääsee lentämään ja liitelemään mutta myös välillä liitelyä alailmoissa ja pysähdytään jonnekin oksalle puntaroimaan ja miettimään suuntaa taas... Jotain tämän tyyppistä.
  Tsemppiä omille pohdinnoillesi! Sen tiedän että sinussa on ainesta tuottaa kaunista ja käytännöllistä. Sinun tuotteitasi olisi oikeasti todella kiva nähdä messuilla/markkinoilla :) Maaliskevättä vierellesi!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ja menestystä tuleville vuosille!

  VastaaPoista
 4. Onnea viisivuotiaalle! :) Tykkään ihan mielettömän paljon ihanista astioistasi ♥ Ne on niin kauniita ja uskonpa että niitä löytyy vielä joskus meidänkin astiakaapista! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea♥
  Sinua on siunattu ihanalla käsillätekemisen lahjalla. Luot kauneutta niin arjen kuin juhlan piristykseksi. Tekemäsi kynttilänpidike on kotonamme aina esillä. Aika ajoin sytytän kapeaan kynttilään hennon liekin ja nautin sen jakamasta tunnelmasta. Olipa sitten kesä tai talvi. Ja kulhot, oi, niistä pidän niin hurjasti! Napit veivät sydämeni♥ Haaveilen lautasista, kupposista.....:)
  Minusta on kaunista myös se, että jokin esine ei ole kaunis vain itsessään, vaan sitä käyttäessä, katsellessa, sen tekijä saa paikan sydämeltä. Ajattelen siispä sinua usein!

  Enenevän valon suomaa voimaa ja iloa päiviisi!

  Kultainen olet♥

  VastaaPoista
 6. Tinttarus: Kaunis kiitos sanoistasi, ajatuksistasi <3 Sinun sanoistasi ja käynnistäsi jää aina erikoisen lämmin sävy <3 On aina iloa saada kulla kuppieni käyttäjän ilahtuvan tai nauttivan... Ne sanat ilahduttaa ja kannustaa jatkamaan yksinäistä puurtajaa!! Todella! Kultainen olet sinä siellä :)

  VastaaPoista
 7. Onnea viisivuotiaalle ja paljon menestystä ja onnea myös jatkoon! Todella kauniita astioita ja kiitos paljon synttäriteestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit teellä :) Kiitos myös sanoistasi!

   Poista
 8. Hei Tuia! Hiukan jälkijättöisesti ja myöhässä kommentoin juhlapäivääsi. Olen kuitenkin tavattoman iloinen, että olet kuunnellut sydämesi ääntä ja intuitiotasi. Olet oikealla tiellä, sillä sinun kätesi on tarkoitettu työskentelemään saven parissa, siitä ei ole epäilystäkään - niin kauniita työsi ovat :). Päätös on vaatinut uskallusta ja rohkeutta, mutta lopussa seisoo taatusti kiitos. Aurinkoisia ja luovia tulevia keramiikkavuosia ja ihanaista kevättä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Sana: Oi että ilahdutit sanoillasi hetkessä jossa tänä aamuna on enimmäkseen tullut epäonnistumisia... epäonnistuneiden kasassa enemmän savea kun onnistuneiden. Siinä välissä huomasin viestisi täällä... Ilahduin... -> onnistuneiden töiden kasa alkoi kasvamaan. Juuri tätä kannustusta tarkoitan, niillä on merkitys, valtava! Kiitos :) Ihana huomata profiilisi takana tutut kasvot :)
   Kirkkaita kevätpäiviä :)

   Poista