Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

tiistai 3. syyskuuta 2013

Syys


Kesä on tehnyt sijaa syksylle. Syysaamuissa on selvästikin kylmän pureva ote. Haikeudella aina luovun kesästä ja lämmöstä! Jos voisi, pitäisin enemmän lämpöisiä vuodenaikoja luonani... Syksystä ammennan kuitenkin syysauringon, ruskan sävyt, murretut värit ja sadonkorjuuajan. Kasvimaalla odottaa vielä avomaankurkut, pinaatin lehdet ja punajuuret poimijaa. Jospa syysaurinko niitä hetken vielä kasvattaisi!

Sienikori täyttyi tänään ensimmäistä kertaa tänä syksynä ja annospiiraat tuoreista lähimetsän suppilovahveroista paistui uunissa. Kulhot kun ovat korkeanpolton keramiikkaa, niin kestäävät hyvin suoraan kuumaan uuniin laittamisen. Seuraavallekin päivälle säästynee lounashetkeen annoskulhollinen sienipiirasta :) 
Ihana oli sammalmetsässä kulkeminen auringon kirkastaessa metsän ja sammalikon värit! Kaunis luonto, jospa vaan useammin olisi mahdollisuus päästä kulkemaan ja aistimaan ympärillä olevaa!
4 kommenttia:

 1. Heissan Tuija, nyt vasta löysin sinun upean blogisi.
  Hienoa, voimme seurata toistemme elämää muuallakin kuin vain facessa. <3

  Syysterkuin Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyinen heippa Kirsi!

   Täällä tämä piskuinen blogini on :) Vielä kenties haeskelee paikkaansa ja etsii tilaansa täällä valtavan blogimaailman alla. Katselen, pohdin ja ihmettelen mihin suuntaan tätä blogiani kuljetan... Kiva että sinä löysit ja jätit viestin :) Hauskaa että sinulla on blogi myös, kurkkasin ja ihastuin. Vierailen varmasti sen kauniilla sivuilla :)
   Syysaurinkoa!!

   Poista
 2. Syötävänhyvännäköistä syysruokaa olet kauniisiin kuppeihin loihtinut. Lämpöä on piisannut ihan kiitettävästi. Viikonloppuinen rutistus sinulta itseltäsi meni toivottavasti hyvin. Ihania töitä olet ainakin tehnyt urakalla.
  Meillä meni syysretki ihan hyvin. Uusia vinkkejä kotiinviemisiksi ei kovin paljoa ollut mutta tunnelma tuolla tiiviissä tilassa oli kiva.
  Oli ilo tavata ja tunne siitä, että tämä blogimaailma tuo tullessaan myös uusia ystäviä. Yllätys taisi olla molemminpuolista.
  Hyvää syksyn jakoa Sinulle ja ihan suloinen uusi blogihan täällä on jo nyt.
  Terveisin Pajupirtin Kaisa

  VastaaPoista
 3. Hei Kaisa!

  Ihanaa että tulit messuilla tervehtimään ja myös että löysit tiesi tänne :) Oli ilo tavata, saada kasvot blogisi taakse :) Messut olivat itselleni rauhalliset tällä kertaa, mutta ilonpilkahduksia juuri tällaiset hetket kun joku tulee tervehtimään! Toivotaan vielä lämmintä ja kaunista syksyn aikaa!!

  VastaaPoista