Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Suomi 100 -tuotteet, made by TuiasNyt on dreijattu, leimattu, sorvattu, viimeistelty ja lasitettu loputkin Suomi 100-tuotteet. Jokaiselle vuodelle on omistettu oma muki, alkaen vuodesta 1917 aina tähän sadanteen itsenäisyysvuoteen 2017 asti. Käsityönä tehden tällaisen määrän pystyy vielä toteuttamaan (omalla tahdillaan). Kyseessähän on siis uniikki sarja ja jokainen mukikin täysin uniikki, koska muotteja ei ole ollut käytössä vaan pelkästään savimöhkäleet, dreija ja kädet :) Jokainen näistä tuotteista kääritään mustaan silkkipaperiin ja valkoiseen pahvilaatikkoon kera pakettikortin ja pienen tarinan jossa on ajatuksia tekijältä.

Myynti tapahtuu nettilomakkeella:
http://bit.ly/2mCP9zb


Tuosta linkistä pääsee näkemään ja tilaamaan niin kauan kun vuosimukeja on jäljellä.

Uudempien vuosimukien vuodet ovat kenties ajankohtaisempia meille kun monen läheisen syntymävuosi tai muu merkkivuosi koskettaa läheltä historiaamme. Toki varmasti alkuvuosikymmenien vuodetkin ovat mielenkiintoisia ja sinne vanhempiemme tai isovanhempiemme syntymävuodet esimerkiksi ulottuvat helposti. (Moni on mm hankkinutkin itselleen oman vanhempansa vuosimukin)
Kun mietin Suomen itsenäisyyden alkuvuosia, istahdin netin äärelle ja Wikipedia mm kertoo tietoa Suomen alkuvuosikymmeniltä: esim v 1919 oli Suomen ensimmäinen presidentinvaali. 
Muutakin mielenkiintoista; 
1920-luvulta osui hauska tieto; muotiuutuuksia olivat kävelykeppi, baskeri ja turkishattu :) Muutenkin hiusmuoti oli hauskan kaunista tuolloin ;) 
1930-luvun suosituimmat miesten nimet olivat Johannes ja Olavi ja 1940-luvulla suosituimmat naisten etunimet olivat Marjatta ja Anneli. 
Mikä vuosi sinulle merkityksellinen ja haluaisit siitä uniikin muiston <3

Näillä ajatuksilla, Tuija/Tuias
6 kommenttia:

 1. Ihania mukeja! Harmi että näin myöhään heräsin tähän(kin)... Puolivuosisataa tuli itselläni mittariin ja syntymävuoden muki olisi ollut ihana, mutta ei tainnut enää olla tilattavissa. No - täytyypä miettiä mitkä muut mukit sopisivat lähipiirille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Onnea sinulle hienosta etapista mittarissa :) Juhlavuosi sinullakin <3
   Nämä mukit tosiaan menivät kivasti ja suht nopeastikin kaupaksi, tosin vielä joitain löytyy...
   Kevättä kohden, valoa ja iloa!!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Keväinen vilkutus kera hyvän kevään jatkon toivotuksen :)

   Poista
 3. Voi miten hienoja!!
  Sinä ja siunatut kätesi saavat niin paljon ihanaa aikaan!

  Kevätvalon kosketuksia vierellesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tinttarus!!!! Kiitos sanoistasi ja toivotuksista! Käsityöläinen lepuutaa välillä täällä käpäliään sillä toisinaan ovat kovilla, minulla kun ei tuota pattia hauiksessa hirmuisesti olekaan. Mutta kipposia on syntynyt omaan tahtiinsa.
   Kevät varmasti sinnekin jo tullut! Täällä eilen ensimmäiset leskenlehdet yllätti iloisesti, aidosti ilahtuttava näky eli lupaus kesästä ilmassa <3
   Ihanaa keväteloa sinne luoksesi <3

   Poista