Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

tiistai 20. joulukuuta 2016

Piparintuoksua






Jouluviikolla ollaan! Alkoikin melkoisen sumuisena tämä viikko, sää kun vaihtunee plussan puolelle. 
Vuoden viimeinen myyntitapahtuma takana, Kaapelin Joulu. Kiitos kaikille asiakkaille!! Nyt vielä viikolla pakettien postittelua, toivotaan että ne ehtivät vielä jouluksi! Ainakin postissa lupasivat niin... 
Vihdoin myös piparitalon perustukset on tehty täällä, kokoaminen vaan edessä ja koristelut :) Tässä kohtaa myös kiitän kuluneesta vuodesta kaikkia asiakkaita, tukijoukkoja, jälleenmyyjiä, kannustajia, rinnallakulkijoita, täällä kommenttinsa jättäneitä jne... Vaikka lomaa pienoisesti nyt edessä niin jotain uuttakin jo suunnitteilla ensi vuodelle, täyttäähän Suomi 100 ja minultakin on kysytty tuleeko jotain spesiaalia tuotetta sen kunniaksi. Paljastan että idea syntyi piiitkän mietinnän jälkeen vasta tänään, eli katsotaan mitä tuleman olisi... <3


Rauhallista joulun aikaa tahoillenne<3


torstai 15. joulukuuta 2016

Glögimukeja




Tarjolla olisi uunituoreita glögimukeja :) Näissä mukeissa on muuten hyvä leipoa annoskakkuja myös. Ensin kun vain voitelee mukit hyvin ja täyttää sitten taikinalla niin pieni annoskakku irtoaa mukista kivasti. Mutta juomamukiksi nämä lähinnä ovat tarkoitettu. Mukeja löytyy myös mustana ja aivan puhtaan valkoisena (ja näitä puhtaan valkoisia korvattomia mukeja on toimitettu myös Espoon By Pia´s -liikkeeseen sekä teemukeja ja leipälautasia heille myös).
 
 

Glögimukit lähtevät pian Kaapelille jossa huomenna starttaa "Kaapelin Joulu". Olet lämpimästi tervetullut, meitä käsityöläisiä on huima määrä tarjoten kotimaista kädentaitoa.

Mukavasti valoa tuo maassa tähän asti pysynyt lumi (ja pakkaskelit). Toivotaan että ensi viikolla vielä tätä laatua saisimme lisää ja sitten voisi vaikka ajatella että voisi muutaman jäälyhdyn tehdä :) 
Tietysti sillä mennään mitä annetaan <3
 


keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Käsityöläinen kiittää & Kaapelin Joulu


 Joulu ja loma häämöttää aivan nurkan takana. Viime viikonloppuna Lohjan ja Hyvinkään Knehtilän tilan asiakkaille vielä lämmin kiitos! Lohjalla viikonloppuna oli kylmä pakkaskeli, mutta siitä myyjänä on täällä selvitty. Sauna illalla teki hyvää palelevalle käsityöläiselle :) Ihana oli kuitenkin tapahtumassa nähdä ihmisiä ja saada asiakkailta kommentteja ja palautetta sekä toisinaan on hyvä saada myös tuotekehittelyideoita. Ilahduttavaa oli kuulla että monella mukit ovat joka päivä arkikäytössä. Tämä ilahduttaa tekijää niin että jaksaa taas pyöräytellä dreijan äärellä lisää kupposia.



Viimeinen myyntitapahtuma nyt edessä ja sinne alkaa pian tuotteiden pakkaaminen. Eli kyseessä "Kaapelin Joulu" Helsingissä. Tapahtuma alkoi jo viime viikonloppuna ja nyt jatkuu tämän viikonlopun eli pe-su 16-18.12. Itse olen tuotteideni kanssa siellä vain tämän jälkimmäisen viikonlopun. Lämpimästi tervetuloa! 

 Kuvan kannu ensimmäisessä kuvassa raakavaiheessa pajalla muutama viikko sitten ja näissä jälkimmäisissä kuvissa täysin valmiina. Kannu tuli tänään uunista ja samantien melkeinpä lähti Tampereelle Anna-Stiina -jälleenmyyjälle sekä lähtihän sinne myös muita tuotteita ja täydennystä. Myös Kirkkonummen maatilapuodille on toimitettu rouhean keramiikan osalta lisäystä. 

Täällä tuoksuu piparit, lapset niitä tekevät. Pakkaseen on varattu taikinaa sitä varten :) Piparitalo olisi ihana ehtiä tehdä, mutta sen teko taitaa jäädä ensi viikolle. 

Kaunista joulun odotusta <3





torstai 8. joulukuuta 2016

Lohjan menneen ajan joulu ja Hyvinkään joulumyyjäiset





Tonttutehtaalta moikkanen, kuvat kertoo dreijauksien välisestä tauosta mutta oikeasti kädet ovat useimmiten nyt savessa ja sotkussa. Savisilla käsillä ei oikein kameraa pysty/voi käyttää, joten kuvat siistimmistä hetkistä. 
Luonto oli tänään erikoisen kaunis luminen, puiden oksiin muodostui jääkiteitä asteiden noustessa miinukselta plussan puolelle. Oli ihan napattava kuva luonnon omasta taiteesta. Kauneinta, aina <3

Viikonloppuna on kahdet myyntitapahtumat tiedossa joihin "jaan" keramiikkaani, Hyvinkään Knehtilän tilalla ja Lohjalla. Hyvinkäällä on apujoukot myyntitiskin takana, Lohjalla itse tekijä :) Lohjan Menneen ajan joulun tapahtumassa tällä kertaa paikkani on hiukan eri kohdalla mitä aiempina vuosina, samalla rivillä mutta lähempänä koulua (kirkon läheisyydessä kuitenkin).
Joulukalenteri on muuten menossa tuolla Tuias fb sivulla, ihan vaan tiedoksi jos haluat kurkata :) 
Joulun odotukseesi valoa ja iloa!


lauantai 3. joulukuuta 2016

Kiitos!






Kiitoksen paikka! Pop up viikko takana, lämmin kiitos kaikille täällä putiikissa asioiville, moikkaamassa käyneille, blogi-illan vieraille ja vetäjälle (ilta oli antoisa ja ihana oli tavata uusia kasvoja!), tsemppaajille ja tukijoukoille ja kaikille jotka avustivat että syntyi kiva jouluinen tunnelma ja putiikki viikon ajaksi! 
Yhteistyötä sain pienesti tehdä näitä huonekaluja lainaten kivasta putiikista samaisesta kylästä, Aitan Aarteista. 
Nyt on viikon päätteeksi kaikki jo purettu pois, käyty pieni nollaava lenkki raittiissa ulkoilmassa ja sauna sen päätteeksi. Jossain vaiheessa pohdin josko vielä sunnuntainkin olisi putiikki ollut auki, mutta päätin että pidän sen lepopäivänä. Seuraavat viikot ja viikonloput kun täyttyvät joulumarkkinoista myös.

Huomenna jo toinen adventti, kaunista joulun odotusta luoksesi! 

Ps. Jos haluat, voit kurkata Tuias fb sivulle jossa joulukalenteri kuvin ja laulunsanojen/ajatusten kera <3