Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

lauantai 29. lokakuuta 2016

Terveisiä Israelista!


 


Terveisiä kuvien kera lämpimästä Israelista! Saimme viettää ihanan loman nyt lokakuussa Jerusalemissa ja Tel Avivissa, sopivasti koin pienen irtioton arjesta ennen tulevaa sesonkiaikaa. Tulossa siis joulunajan tapahtumia ja markkinoita ja nyt niitä on päivitetty tuonne nettisivujen puolelle (www.tuias.fi). Ennen tätä tiukkaa puristusta oli ihana hakea pieni ponnistus ihan muista ympyröistä!
Mutta siis, Israelissa nautimme katunäkymästä, lämmöstä, tuoreista hedelmistä ja nähtävyyksistä. Jerusalemin vanhaa kaupunkia kiersimme monena iltana, osallistuimme yhdelle toiviomatkojen retkelle, puutarhahaudalle, täytyy sanoa että se oli todella kaunis paikka!  
Kuolleella merellä käynti oli erikoinen kokemus myös. Muiden mukana oli tietysti tehtävä ihonhoitoa hieromalla kroppa täyteen kuolleenmeren mutaa ja suolaa, oli hauskaakin ja kelluminen ihmeellistä! 
Kuvissa katunäkymää jossa näkyy että olimme Israelissa lehtimajajuhlan aikaan. Se näkyi kaduilla lähes kaikkialla. Jerusalemissa torilta haimme usein ruokaa ja falafelit tulivat tutuiksi. 
Tel Avivissa puolestaan nautimme merestä ja siellä oli todella kauniit auringonlaskut. Lähellä Tel Avivia, Jaffan vanhassa kaupungissa kävelimme myös ihmettelemässä sen suloisia katuja ja nähtävyyksiä. Näillä muistoilla kohti sesonkia...

Nyt hyvää viikonloppua!




Ps. Pyynnöstä lisätty kuvia lisää alle:

1.Viikuna-vuohenjuusto foccaccia Jerusalemin kahvilassa 2.
Katunäkymää Jerusalemissa 3. Itkumuurilla (kuva naisten puolelta) 4. Puutarhahaudan pihapiiriä 5. Tel Avivin auringonlaskua jossa allekirjoittanut itse kuvassa :)






lauantai 15. lokakuuta 2016

Syysaikaa






Syystervehdys! 
Vielä saamme ruska-ajan kauneudesta nauttia hetken :) Uusimmassa Deko lehdessä, lokakuun numerossa, oli muuten astioitani esillä. Oli ihan kuvattava samaiset kupit tuohon rinnalle. 

Omppupiirashetkestä myös kuva, täällä kun yksi leipuripoikamme loihti viikko sitten taas uudestaan piiraan ja silloin kuvan nappasin ennenkuin ovikello soi. 
Muutama omena olisi vielä omassa omppupuussa, niistä ei ehken piiraaseen enää riitä... Mutta ihana oli omena-aika tänä vuonna! Kuvassa turkoosi kannu on muuten lapsen tekemä ja mielestäni aika söpö. Kattauksen kruunu <3

Ihanaa syysloman aikaa tahoillenne <3

torstai 6. lokakuuta 2016

Paras ruska-aika







Ihan paras ruska-aika nyt! Väriloistokkaat puut ja pensaat! Aamuisin kuurassa maa. Tällä viikolla arkiaamuna yllätti kylmyys ja niinpä hanskojen ja pipojen etsintä täytti koko eteisen pariksi päiväksi. Löytyihän jotain, mutta onni on omistaa neulova täti jolle uusista lapasista lähti toive ja tilaus <3 
Kiireisen arjen keskellä omppuriipasta on yksi nuoristamme innostunut leipomaan. Hän panostaa myös piirakan ulkonäköön, upeita ristikoita on malttanut väsätä :) 
Maljakossa aronian punaiset oksat. Tämä ruska-aika on pian muisto ja nopeasti kiitävä hetki.
Kuvassa näkyvää sileää tummapohjaista keramiikkaa saapui tällä viikolla Savonlinnaan jälleenmyyjän hyllyille. Siellä lisäystä mukeista, lautasista, kulhoista ja muutama kynttilänpidike.. 

Kaunista ruska-aikaa <3