Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Astutaan syksyyn





Elokuun loppuun syksyinen tervehdys! Kiitoksen paikka tässä myös Loviisan tapahtumasta :) Sää oli aurinkoinen, mutta yllättäviä tuulen puuskia sisältävä. Muutaman kerran ihan säikähti rajuja puuskaisia tuulen tuiverruksia... Joka tapauksessa oli kiva nähdä vanhoja tuttuja ja uusia asiakkaita Loviisassa. Kiitos!
Omppuaika on käsillä ja täällä apuna mummi leipasi omenapiiraan ohella myös "omenaruukkuja". Murotaikinan välissä omenalohkoja annoskupeissa. Mukit ovat ns "sydänmukeja" jotka toimivat juomamukeina, mutta kestävät hyvin myös kotiuunin paistoksia. Omena-aika on herkullista :)

Tuleva tapahtuma jossa keramiikkani kanssa olen mukana onkin sitten seuraavaksi täällä Hyvinkäällä Piantikin "Ihana syyskuu". Sitä ennen muutamien jälleenmyyjien hyllyille tehdään täällä täydennystä. 
Piantikissa tiedossa useita kädentaitajia sen kauniissa  pihapiirissä, kenties kahvilakin taas siellä pursuaa herkkujaan :) Tervetuloa lämpimästi siis 10.9. tähän tapahtumaan klo 10-15 Hyvinkään Tynintielle!

Ihanaa syksyn alkua luoksesi<3

keskiviikko 24. elokuuta 2016

Loviisaan viikonloppuna





Elokuun loppu lähenee sekä Loviisan Wanhat talot -tapahtuma myös, jolloin vanhat historialliset puutalot ja kodit avaavat Loviisan kaduilla ovensa. Tulevaa viikonloppua ajatellen pakkailen pian myös pajallani keramiikkaa mukaan, sillä myyntipaikka on varattu Itu-torin Karlskronabulevardilta. Itu-torilla on siis käsityöläisiä ja lähiruokaa tarjolla. Jonain vuonna pääsin itsekin kiertelemään ja ihmettelemään kivoja pihapiirejä ja asuntoja. Aika hauska tapahtuma, voisi sanoa että nämä ovat "oikeat asuntomessut" kun ihmiset avaavat omat kotinsa, joissa oikeasti asuvat ja elävät. Monien talojen pihamailta löytyy pieniä "kirpputoreja" mikä tekee tapahtumasta vieläkin mielenkiintoisemman :) Usean vuoden ajan olen ollut keramiikkani kanssa mukana ja aina tähän asti on ollut ihmeen hyvä sää tässä tapahtumassa. Toivotaan taas :) Tänä vuonna vain poikkeuksellisesti tapahtuma on Itu- torilla Karlskronabulevardilla vain lauantaina klo 9 -17. 

Tänään availen täällä keramiikkauunia ja toivon että tuotteet ovat onnistuneet. Tulossa olisi uunista siis tuttua keramiikkaa; mukeja, lautasia ja jokunen kynttilänpidike... 


Mukavia elokuun päiviä, lämpöä!!

torstai 18. elokuuta 2016

Elokuun hetkiä










Elokuuta menään ja syksyltä niin jo tuntuu, varsinkin tämä sateisuus sen syksyn tunteen saanee aikaan. Toivoa lämpöisestä jaksosta on säätiedotuksissa luvattu, jospa jo huomenna lämpenisi... TOIVOTAAN!!
Vielä kun voisi hyvin olla kesän lämpö luonamme! Elokuun illat ovat olleet kauniita ja yhden ihmeellisen kauniin hetken tähän laitan, iltalenkillä taivas oli punaisena ja kun usva laskeutui... Ei voi sanoin kuvata näkymää, ihmeellinen tunnelma, mutta onneksi kännykkä oli matkassa ja muisto yritetty napata hetkestä. Kyllä meille ihmisille tarjoillaan luonnossa paljon upeaa ja kaunista katsella <3

Luonnosta on nautittu kesän ajan ja sen kukkasistakin. Ojakärsämö on yksi lempparini ja kuivakukaksi kerätty ja säästänkin siitä kimpun talven päiviin muistoksi kesästä. Hiirenvirna on toinen, rikkakasvi lähes on, mutta kaunis maljakossa sekin. 
Kasvimaan satoa olemme myös korjailleet ja sen antimista saaneet nauttia :)

Tänään myös tuli tuotteilleni uusi jälleenmyyjä Helsingin keskustaan, sisustusliike Zarro Fredrikinkadulla. Heillä hyllyillä nyt mukeja, kannuja, aluslautasia, kynttilänpidikkeitä. Design liike sai näin ripauksen käsityöläisen tekemää käyttökeramiikkaa. Mukavaa tietysti on, että olivat pienen käsityöyrittäjän bonganneet :)

Elokuun lopulla sitten tiedossa Loviisan Wanhat talot -tapahtuma ja sinne lähden käsityöläisten kujalle tuttuun tapaan mukaan. Tosin Karlskronabulevardilla Itu-torin tapahtuma on tällä kertaa vain lauantaina. Usein tämä ajankohta Loviisassa, Elokuun loppu, on ollut lämmintä ja aurinkoista aikaa. 
Toivotaan taas!

Ps. Teekuppikuvat teehetkistäni, muut tuotekuvat sisustusliike Zarrosta

tiistai 2. elokuuta 2016

Elokuu




Elokuuhun tervehdys! 
Pihlajanmarjoja näyttää tulevan hyvin ja ovat jo punaisena, syksy astelee hiljalleen kehiin ja saa kesän aukinaiselle ovelle jalansijaa... Havahduin täällä myös eilen ensimmäisiin viljapeltoihin jotka jo alkavat vaaleta. Niin, niin liian lyhyt on tämä kesä ja lämpö täällä pohjolassa. Vai onko se vain tunne?!? ...onhan tätä suvea jo jonkin aikaa ollut :) 
Viime viikko oli suloista lämpöä, järvivedessä uimista, varvassandaaleilla tepsuttelua, vadelmapensaita, saunomista lähes joka ilta... lomaa suomen suvessa. Nyt jo sorvin äärelle palattu ja heti tällä viikolla on siis kädet täällä upotettu saveen ja dreija pyörinyt. Tilaustöiden purkaminen edessä. 
Palaan kuvissa yllä lomaviikkoon ja kuvissa alla vielä mitä asuntomessuilla tarjolla. 
Eli vielä tämän viikon on myös Seinäjoen asuntomessut käynnissä ja alla kuvat kohteesta vivola kotola jossa pieni ripaus tuttua keramiikkaa.

Voi hyvin, valoa & iloa!