Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

tiistai 22. joulukuuta 2015

Hyvää Joulua!






Hyvää, kiireetöntä ja rauhallista joulun aikaa teille kaikille asiakkaille, tukijoille, rinnallakulkijoille ja yhteistyökumppaneille! Kiitosten paikka tässä kohtaa vuotta!  Lämmin ja kaunis kiitos <3

Joulun taidamme viettää täällä pohjolassa lumettomana. Joulun sanomaahan se ei muuksi muuta, se on sama oli ulkona lunta tai ei. Mutta tervetullutta lumi tietysti olisi. Toisi valoa ja kauneutta :) Joulukuulla oli täällä muutama päivä jolloin hentoinen lumipeite oli maassa, silloin nappasin muutaman kuvan.

Pieniä jouluisia leipomuksia on tehty ja korvattomiin mukeihinkin paistettu taatelikakkua "annoskakuiksi". Samaisia korvattomia mukeja on lasitettu myös mustaksi (keskimmäisessä kuvassa hyasintti mustassa mukissa). Näissä mustissa mukeissa yhtälaiset ominaisuudet, ovat kivitavaraa.
 
Joululaulut ovat soineet, muistelen että lapsena tykkäsin laulusta "heinillä härkien", joukkoon on tullut monia uusia lauluja vuosien varrella, mainittakoon mm "Mary did you know" ja "Niityllä lunta". Näiden melodiat ovat herkät ja sanat myös. 

Hyvää joulua näiden ajatusten ja kuvien kera <3





perjantai 11. joulukuuta 2015

Adventin aikaa





Kolmas adventti ovella. Lunta ja pakkasta olisi jo ihana saada. Joulu tietysti tulee ilman näitäkin, mutta jos toivoa saisi, niin sitten mieluusti lumi ja pikku pakkanen oli oikein tervetullutta!!
Kaiken joulusesongin keskellä uskaltauduin muutamiin kannuihin antamaan luovuudelle sen verran aikaa että väkersin jotain oikein kiemuraista kahvoihin ja ehkäpä liiankin koristeellista... Valkosavikannussa keskimmäisessä kuvassa kahvassa kulkee "pitsikuvio". Uniikkeja kappaleita. Tämä on tällaista pientä romatisointia kaiken muun selkeälinjaisuuden keskellä. Kannuissa muuten on sen verran iso tuo kaatonokka että soveltuuvat myös esim vaniljakastikkeelle tms. 
Tulevan viikonloppuna 12-13.12 Lohjan mennen ajan joulumarkkinat Lohjalla. Kannut pakataan sinne mukaan ja nähtäväksi jää josko niille löytyisi jostain sopiva koti ;)


Joka tapauksessa kaunista kolmatta tulevaa adventtia <3

torstai 3. joulukuuta 2015

Joulunaikaa


 


Joulun aikaan ja adventtiin ollaan asteltu. Pipareita, glögiä, hentoiset kuuset kuistilla ja jouluvaloja ripoteltu pitkin kämppää... Ripoteltu näin hiljalleen tunnelmaa. Ensimmäinen kynttilä sytytetty ja puhallettukin adventtikynttelikössä. Lunta toivoisi vielä ympärille! 
Tämä joulunaika on myös käsityöyrittäjälle sesonkia ja myöskin dreija on ahkeraan pyörinyt. Nyt messu- ja myyjäisaika verottaa kotona sen kummemmilta jouluisilta touhuilta ja tunnustan ettei yhtäkään lahjaa ole vielä hankittu.. Ehtii tietty kyllä. Lapset ovat sen verran isoja ettei heille hankitakaan kuin muutamat paketit harkitusti. Kun messuilut ovat ohi, niin sitten keskittyminen joulutouhuihin ja niihin lahjoihin. 
Tänä vuonna en ottanutkaan muita messuja itselleni kun nyt menossa olevat Naisten Joulumessut Helsingissä ja sitten Lohjan Menneen ajan Joulu -tapahtuma 12-13.12. Jos piipahdat näissä tapahtumissa, niin poikkea moikkaamaan :) Ja kiitos teille jotka olette käyneet moikkaamassa menneissä tapahtumissa <3

Yksi perinteeksi muodostunut juttu on täällä "mamman joulukalenteri" johon meitsi mammatonttu sujauttaa iltaisin yllätyksiä (purkkaa, pieniä koulutarvikkeita, herkkuja...), toivon vaan että kaiken touhuttamisen lomassa en unohtaisi tätä tärkeää juttua jonain iltana. Joskus on näinkin käynyt ja nopskaa sitten aamulla on vasta pussukat täytetty :) Tällaisia touhuja täällä. Tänään muuten hoksasin jouluradion ja on kyllä nautinnollista kuunnella sitä. Tunnustaudun jouluihmiseksi <3

Olkoon adventin aikasi odotusta täynnä, hyvää vointia <3