Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kesän tarjoamaa





Mökkielämää takana viimeiset pari viikkoa. Käsin tiskausta, vanhat lankkulattiat, ulkohuussi ja tynnyrisauna. Nautin kaikesta, mutta ihan kivaa plussaa oli saaada viimeisinä mökkipäivinä myös ihan oikea tiskikone toimintaan :) Käytetty kone, mutta mökille uusi juttu ja siellä tuntui ihan luksukselta! Järvivesi on ollut todella viileää, mutta periaatteesta joka kerta piti uida. Olihan nyt sentään heinäkuu ;)
Mökin lattiat maalasimme viime vuonna aavistuksen harmaan sävyyn ja siihen auringon säteiden osuessa nousi extempore ajatus kuvata muutama keramiikkakippo sitä vasten.

Nyt kotosalla nautittu kasvimaan sadosta. Lehtikaali kasvaa muuten todella näppärästi taas tänä vuonna ja on satoisa. Lähiruokaa todella läheltä ja se on parhaimpia juttuja mitä kesä tarjoaa :) 

Mukavia heinäkuun loppupäiviä! Nautitaan mitä kesä tarjoaa :)



sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Heinäkuu





Heinäkuu ja hellettä! Pihalla kukkii niin rikkakasvit kuin istutetutkin :) Mikähän ihana hentovartinen rikkakasvi kivikkomuuriamme koristaa. Nappasin maljakkoon muutaman hentokaisen ja zoomailin kameralla lähikuvia.
Kasvimaalla salaatit ja lehtikaalit alkavat kohta tuottamaan satoa. Ensimmäisiä jo napsittu, jee! Samalla hiukkasen säästöä kun kaupasta ei tarvitse näitä ostaa, vaan oma maa tuottaa kesän ajan satoa. Säästöistä puhuessa samalla tässä seuraillaan miten kreikkalaiset äänestyksellään päättävät ja mihin heidän talous johtaa... Jännä tilanne euroopassa. Ihanat lämpimät muistot Kreikan saarilta muutamat kerrat  kun on saanut tallustella niillä kauniilla saarilla. Viime kerralla käydessä joka päivä kreikkalaista salaattia, aaah, nam! Nyt suloinen kesä tässä lähellä, Suomen suvi <3 Järvivedet lämpenevät päivä päivältä ja pian metsissä ensimmäisen mustikatkin kypsyy :) 
Niitä odotellessa voi hyvin!