Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

maanantai 27. tammikuuta 2014

Lifestyle Casalen&Cafe deli







Lifestyle Casalenin kahvilasta terveisiä ja sen tyylikkäästä ja kodikkaasta sisustuksesta napattuja kuvia. Tummapohjaisen keramiikan rinnalle on nyt saapunut puhtaan valkoisia mukeja, lautasia, kulhoja ja teesihtejä.

Uusi tuttavuus itselle oli maistaa kahvilan puolella myytävää Fruitieta. Vihreä tee pohjalla jossa marjoja ja hedelmää makuna, oikea vitamiiniannos! Sen innoittamana nyt kotonakin tehty fruitieita ja smoothieita :) Olen hyvillään nyt talven pakkasten vallitessa että kesällä tuli täytettyä pakastin mustikoilla.

Casalenissa voi myös lounastaa keittolounaita ja koota mieleisensä salaattiannoksen, jälkkäriksi tietysti heidän itse leipomia juustokakkuja :)


torstai 23. tammikuuta 2014

taukoja






Ihmeellisiä voi ollakin talvimaisemat. Savenhakureissulla pysähdyin tien varteen kuvaustuokion verran. Kenties muina vuodenaikoina ei kuvassa näkyvä joki voi olla niin satumainen kun nyt. Tai sitten voi, mutta nautinto oli pysähtyä ja nähdä tämä ympärillä oleva! Työnlomassa teetauko kera tumman suklaan, jokapäiväinen pieni nautinto ja taas jaksaa palata dreijan äärelle :)







sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Perhosia








Koti puettu vaaleanpunaiseen. Perhosia lenteli kenties eniten synttärisankarin vatsassa... Odotettu on tätä juhlapäivää. Kakkutikkareita helpompi versio syntyi kekseistä, valkosuklaasta ja nompparelleistä. Vesiväreillä lasten itse maalattuun tauluun lensi myös perhosia (aasin hännän tapaan) silmät sidottuna, ampiaisia vain piti varoa. Kakkuresepti löytyi hammaslääkärin vastaanottoaulan naistenlehdestä :) Juhlat juhlittu <3


keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lifestyle Casalen







Raikas pakkastervehdys! Kaikkialla on ilme muuttunut aivan muutamassa päivässä. Olen saanut ajella työkuvioiden merkeissä valoisassa talvisäässä ja vain ihmetellä matkanvarrella puhtaita talvimaisemia, paljolti peittävää lumikuuraa puut ja pensaat täynnä. Varmasti tammikuun kauneimpia päiviä :)

Uusi jälleenmyyjä avaa huomenna ovensa Nummelan torikeskukseen, Lifestyle Casalen & Cafe-deli. Tässä kodikkaan oloisessa tyylikkäässä liikkeessä kävin eilen poikkeamassa, samaan aikaan ensimmäinen Tanskan kuormakin sisustusrintamalta saapui liikkeeseen. Paljon mielenkiintoista mitä en itsekään tiedä, mutta jotain voi arvailla sillä pianollekin on siellä paikkansa :) 
Myymälään on tulossa myös pieni kahvila sisältäen erikoiskahvit, shmootiet, fruitiet, juustokakkuja, suolaisia piiraita, keittolounas ja salaattibaari.. Kuvissa pieni kattaus Casalenin kahvilan pöydällä keramiikkakupeillani joita sieltä löytyy huomisesta alkaen myynnistä :)

Valoisia pakkaspäiviä!

 


perjantai 10. tammikuuta 2014

Lautaspinoja Luomoon











Katariinankadulta Helsingistä terveisiä! Aamulla ensin pajani uunista tuli ulos lautasia ja pajukoreissa on tänään kannettu uunituoreita lautaspinoja Luomoon, vaaleanpunaisen talon yläkerran ravintolaan. Ravintola selkeällä ja yksinkertaisella sisustuksellaan luo tyylikkyyttä.

Uskon että kevättä kohden Kauppatorin vilkastuessa voisi olla mukava istua ikkunallisella paikalla ja katsella merelle, bongata kauppatorin rannalla liikkuvia laivoja, torin ihmisvilinästä  ihmisiä, lokkejakin ja puluja... 
Lautaset ovat kieltämättä epätasaisesti pinoutuvia, erikokoisia ja näköisiä, kaikki toisin sanoen käsintehtyjä. Toivon hartaasti että ruoka niistä maittaisi <3



torstai 9. tammikuuta 2014

Kädet savessa





Työni ääreltä, dreijan luota savinen tervehdys :) Tämä työpäivä kului pitkälti kädet savessa. Vaikka dreijaaminen tuntuu mielekkäältä, niin sen haasteellisuusastetta nosti tänään se kun sai todeta että monta suunniteltua työtä menikin uusiksi... Epäonnistuneet kulhot ja kupit, ne jäivät nyt kameran otosten ulkopuolelle "saviröykkiöksi". Savi on siitä kiitollinen materiaali, että niistä epäonnistuneista tulee kenties toiste jokin toinen kulho ja kuppi :) 
Mutta onnistuneitakin sentään heti ensimmäisessä kuvassa tarjolla. Tosin muutama työvaihe olisi edessä ennenkuin täysin valmiita.

Huomenna olisi luvassa talvi tulevaksi <3


keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden kynnyksellä





Uuden vuoden ensimmäinen päivä on tullut iltaan. Perinteeksi on meillä muodostunut lasten kanssa piparitalon syöminen uuden vuoden aikaan, perinne toistuu tänäkin vuonna.

Onnea ja onnellisuutta on moneen otteeseen toivoteltu uuden kynnyksellä ja calluptutkimuksiakin on tehty onnellisuudesta. Yhden iäkkäämmän miehen kommentti uutisia katsellessa jäi vahvimmin ajatuksiini onnellisuuden kysymyksen äärellä; arki on sitä ja jos siihen tulee ripaus jotain pyhyyden tuntua, se on piste iin päälle, ikään kuin kruunaa arjen. Tähän yksinkertaiseen viisaaseen lauseeseen tartuin, se oli mielestäni niin hyvä ja toivotukseni voisi olla tässä samanoloinen. Turvallista arkea toivottelen, ripoteltuna sinne tänne lomaan niitä pisteitä iin päälle :)