Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Marenkeja







Marraskuun viikonlopussa on vallinnut sumu. Harmauden ja sumun tuoma pehmeys on ollut viehättävää tässä päivässä. Päivällä ulkona liikkuessa katsetta ei voinut kohdistaa pitkälle, pellot ja tiet täynnä salaperäistä sumua. Viehätyin.

Leivinuunin jälkilämmöllä kypsyi suklaaraitaisia marenkeja. Lapset toivoovat niitä toisinaan kaupasta, mutta jotenkaan en osaa niitä ostaa. Itse tehtyihin "luotan" jotenkin enemmän. Yhtä aitoja varmastikin molemmat :)
Ilta päättää kuluneen viikon, kolme marenkia herkuteltu iltapalaksi (hyi minua!) ja nyt stoppia sillä lasten suussa maistuuvat uuden viikon alkajaisiksi varmasti paremmilta! 

Harmauden keskelle mukavaa viikkoa!!



lauantai 2. marraskuuta 2013

Marras





Odotusta jo ilmassa. En malttanut olla jo etsimästä kukkakaupan  valikoimista hyasinttejä. Olivat tulleet kauppaan kuulema päivää aiemmin :) Valitsin lilan sävyiset sipulit. Hyasintti on minun joulukukka, se on lapsuudesta mieleen jäänyt, kenties sen vahva tuoksu tuo muistoja mieleen ja se tuo pisteen iin päälle joulun päiviin. Nyt nämä ovat pyhäinpäivän kukiksi.
Jälkkärikulhot ovat valkoisesta kivitavarasavesta dreijatut ja jokainen omanlaisensa.

Marraskuu tuo pimeyttä mukanaan, mutta meillä talossamme asuu yksi marraskuun lapsi joka jälleen laskee tässä vaiheessa päiviä, se tuo jännitystä ja pirteyttä ilmaan. Sitä ennen olisi kahdet kädentaitomessut tällä kuulla ja sitten juhlimme marraskuista!