Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Syysloma




Syyslomapäivä lähistömme koskella. Luonto täynnä maahan pudonneita ruskan lehtiä, kuohuvan kosken pauhu... Syksyn ehdoton tuntu ilmassa! 
Eväskorissa päivällinen; salaattia, grillattavaa. Jälkiruoaksi ensimmäiset uunituoreet joulupiparit ja vaahtokarkit. Pipareiden paistamisen tuloksena inkiväärin, kanelin ja neilikan tuoksu on aina yhtä mieluisa! Ulkoilma teki eväshetkestä tuplamaukkaan :)
Muutama lomapäivä vielä jäljellä koululaisilla ja ensilumen odotusta..




lauantai 12. lokakuuta 2013

muffinsseja




Pirtsakat syksyn päivät, kylmät yöt, kuulaat hetket, värikkäät lehdet, sammalmättäät, metsän sienet, pimenevät illat, raikkaat aamut... Huomaan että tykkäänkin tästä kaikesta, vaikka astuminen syksyn vuodenaikaan sai tunteen etten halua päästää irti lämmöstä ja kesästä. Ensimmäiset haravoinnit, lehtikasat, villapaidat ja -sukat, rapsahteleva nurmi aamulla varhain...Sittenkin huomaan että jopa levollisella ajatuksella huomaan toteavani että lumi ja talvi saa tulla!!

Suklaamuffinsseihin laitoin kaveriksi puolukkaa. Reseptikirjani ohjeella yhdistelmänä olisi ollut suklaa-pähkinä, mutta pähkinät on korvattu syksyn marjoilla.  Nopea resepti jossa ei vatkaimia, pelkkä ainesosien yhdistäminen, suklaan pilkkominen ja sekoitus + paistaminen. Puolukka toimii mielestäni mukana, omaan makuuni lisätty lautaselle pakasteesta jopa lisää puolukoita :)
 

(Muffinssilautanen  ja muki valkosavesta)

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Mökillä





Keskeneräisyyden keskellä päätimme viettää juhlat viime viikonloppuna. Mökkiä olemme rakentaneet jo useamman vuoden ajan, ja nyt tänä kesänä lattian, takan ja leivinuunin valmistuttua se antoi mahdollisuuden kutsua kokoon sukulaisia synttäreiden merkeissä. Lattia on vielä vaiheessa, odottaa ensi keväänä harmaata maalia ylleen. Vanhan talon vetoisat kohdat ja reiät seinissä odottavat tiivistämistä. Vesi ei tule vielä sisälle, eikä keitiössä ole työtasoja. Monta monta vasarannaputusta on tiedossa tulevina vuosina... Mutta näiden seikkojen emme antaneet häiritä. Yksi vieras toi tullessaan mattoja lattialle, toinen penkit pöydän äärelle.. Leivinuunissa kypsyi iso kasa uuniperunoita. Peräkärryssä kulkeva peräkärrysauna tuotiin pihalle ja juhlapäivän iltana sen löylyissä oli hauska olla. Jopa hyiseen järviveteen itsekin pulahdin! Jäi hauskat muistot juhlista kaikesta keskeneräisyydestä huolimatta.