Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

perjantai 20. syyskuuta 2013

Syysmarkkinat


Syysmarkkinoita ja tunnelmaa rakennettu viikonlopun syysmarkkinoille Hyvinkäälle. Vanhan navettarakennuksen tunnelmallinen tila tarjoaa parastaan järjestää vanhanajan meinigillä markkinat. Tiedossa navettakahvila, jonne talon emäntä on leiponut punajuuri-suklaapiirasta ja kesäkurpitsakakkua kahvin kera. Pihamaalla odottaavat omenat laatikoissa ja oranssit isot kurpitsat ostajia. Tuoretta talkkunaa myynnissä, kuten myös Knehtilän tilan omia jauhoja.  Keramiikkaa olen käynyt kattamassa pienelle pöydälle pieneen huonetilaan. Vanhat jykevät ikkunalaudat tuo tunnelmaa nostattavaa lisäarvoa kattaukselle. Tähän miljööseen on aina ihana käydä tekemässä kattaus :)
Markkinat la 21.9. 13 klo 9-15


torstai 19. syyskuuta 2013

Lehtiä






Lehdet ovat olleet inspiraation lähteenä. Ajatus että vielä saa jotain pitää luonaan ennenkuin talvi ja pakkanen vie mennessään... Lehden kuvio säilyy painettuna, pienenä muistona syksyltä. Nämä korvattomat mukit jos nimeäsi, ne voisivatkin olla nimeltään "syksy". Kun pelkistettyä ja yksinkertaista linjaa olen pykinyt pitämään tuotteen valmistuksessa, niin käyttötarkoitus ei siten ole rajoittunut kuitenkaan vain syksyyn.
 
Syyspäivät ovat olleet kauniita! Muutama aikainen aamuherätys ja liikenteessä aikaisin liikkuminen on saanut ihmettelemään valtavaa aamusumua ja päivän kirkastuessa syksyn tuomaa värimaailmaa. Kuinka voi puut punertaa oranssin ja vahvan punaisenkin eri sävyissä... Voi todeta todellisen rikkauden omistaa niin vaihtuvat säät ja vuodenajat! 

tiistai 3. syyskuuta 2013

Syys






Kesä on tehnyt sijaa syksylle. Syysaamuissa on selvästikin kylmän pureva ote. Haikeudella aina luovun kesästä ja lämmöstä! Jos voisi, pitäisin enemmän lämpöisiä vuodenaikoja luonani... Syksystä ammennan kuitenkin syysauringon, ruskan sävyt, murretut värit ja sadonkorjuuajan. Kasvimaalla odottaa vielä avomaankurkut, pinaatin lehdet ja punajuuret poimijaa. Jospa syysaurinko niitä hetken vielä kasvattaisi!

Sienikori täyttyi tänään ensimmäistä kertaa tänä syksynä ja annospiiraat tuoreista lähimetsän suppilovahveroista paistui uunissa. Kulhot kun ovat korkeanpolton keramiikkaa, niin kestäävät hyvin suoraan kuumaan uuniin laittamisen. Seuraavallekin päivälle säästynee lounashetkeen annoskulhollinen sienipiirasta :) 
Ihana oli sammalmetsässä kulkeminen auringon kirkastaessa metsän ja sammalikon värit! Kaunis luonto, jospa vaan useammin olisi mahdollisuus päästä kulkemaan ja aistimaan ympärillä olevaa!