Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

torstai 30. toukokuuta 2013

Kukkivia



Pihamaa tarjoaa parastaan. Kranssin kaikki kukkivat omalta pihalta; pihlaja kukkii runsaasti, marja-aronia aukeaa pian nupuistaan kukkaan ja omppupuu kukkii kuin kermavaahdolla olisi puu kuorrutettu :) Kaikkia näitä kieputettu kranssiin. Syksyllä voisi vastaavista oksista kieputtaa marjaisamman version. Tummanpuhuvia marjoja, punaista pihlajaa, omppuja... :)




Kieloja, tuomen oksia sekä vuorenkilven vaaleanpunaisia kukintoja kimpussa. Suvi suloinen!

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Polku



Yksi ajatuksia herättävimmistä asioista luonnossa on mielestäni nähdä polkuja. Tämän maiseman ohi olen saanut kulkea eri vuodenaikoina ja aina tästä ohi kulkiessa sitä reunustavat puut muodostavat mielestäni mielenkiintoisen ja kauniin näkymän.
Tämän polun olen saanut kuvattua eri vuodenaikoina, jokaisessa omanlaisensa mielenkiinto ja kauneus. Syksyssä maahan pudonneet ruskansävyiset lehdet, talvella lumenpeitossa olevat puut, keväällä vihreys. Erilainen tunnelma joka kerta, samaan johtava tie. Kauneimpia näkymiä myös metsässä kävellessä ovat sinne ajanmittaan syntyneet polut.
Valo on yksi vahva kevään merkki. Kevätaamuissa lisääntyvä valo herättää ilman herätyskelloa. Huomaan että itselleni inspiraatiota lisääviä asioita ovat luonnokauniit näkymät ja valon voimaannuttava vaikutus. Niitä toiveissa saada myös uuteen alkavaan kevätviikkoon <3




torstai 16. toukokuuta 2013


Focaccia




Päivä on pitänyt sisällään kiiruhtavia askelia. Ihmisvilinän seassa kulkeminen, aikataulutettu ja uutta sisältävä päivä tuntui sen verran väsyttävältä, että vihdoin kotona illan tullen omatekoinen leipä toi kotoisan tunteen. Uunista tuleva leivän tuoksu vie hyvin stressaavatkin ajatukset mennessään ;)
Puolet taikinasta paistui leipävuoassa, puolet paistinpannulla uunissa. Osa jauhoista on korvattu spelttijauhoilla, pinnalla oliiveja, timjamia, suolaa. 

Kohti viikonloppua ja perjantaita <3





sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä





Päivä on ollut erityinen. Heti aamulla kaikki neljä lastani, kolme poikaa ja yksi tyttö onnittelemassa ja laulamassa, herätys on aina yhtä koskettava hetki. Herkistyn aina ja kyyneleet saan silmäkulmaan. Lasten piirokset ja askartelut ovat antamisen iloa täynnä. Isoimmat olivat löytäneet coca-colaa tekstillä "äiti". Valkovuokkoja maljakkoon pienimmät keräsivät pihamaalta. Todella kauniina on kyllä luonto nyt kun valkovuokot täyttää metsät!

Omalle äidilleni lahjaksi omassa astiassani omanlainen cupcake. Suklainen ja pähkinäinen taikina sai paiston jälkeen mangojuustoisen kuorrutteen ja orvokin kukkia.
Äitienpäivän iltana talon rauhoittuessa keittelen vielä iltateetä itselleni ja kannan ruukkuihin istutetut pikku taimet yöksi sisälle suojaan.



torstai 9. toukokuuta 2013

Kevät






Ensimmäiset lehdet pihapuussa availevat silmujaan, puhkeavat näinä päivinä hiirenkorville. Joka kevät lehtiverhoon pukeutuvat puut ovat ihme ja odotettu hetki. 
Pihaa on haravoitu, kasvimaa käännetty, kesälle valmistellaan hiljalleen sijaa. Kaikki on uuden alkua ja ihmettelyä luonnossa. Maljakossa on kukkinut sisällä omppupuun kukat. Kukkivat puut ovat yksi ihastuttavimmista ajatuksista. Sen lyhytloistoinen aika on pian käsillä luonnossa. Valoisat illat ovat tervetulleita ja odotettuja. Tänään tällaisessa illassa kukkui käki.