Ruukuntekijän polulla

Ruukuntekijän polulla
Ruukuntekijän polku

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Mökillä

Keskeneräisyyden keskellä päätimme viettää juhlat viime viikonloppuna. Mökkiä olemme rakentaneet jo useamman vuoden ajan, ja nyt tänä kesänä lattian, takan ja leivinuunin valmistuttua se antoi mahdollisuuden kutsua kokoon sukulaisia synttäreiden merkeissä. Lattia on vielä vaiheessa, odottaa ensi keväänä harmaata maalia ylleen. Vanhan talon vetoisat kohdat ja reiät seinissä odottavat tiivistämistä. Vesi ei tule vielä sisälle, eikä keitiössä ole työtasoja. Monta monta vasarannaputusta on tiedossa tulevina vuosina... Mutta näiden seikkojen emme antaneet häiritä. Yksi vieras toi tullessaan mattoja lattialle, toinen penkit pöydän äärelle.. Leivinuunissa kypsyi iso kasa uuniperunoita. Peräkärryssä kulkeva peräkärrysauna tuotiin pihalle ja juhlapäivän iltana sen löylyissä oli hauska olla. Jopa hyiseen järviveteen itsekin pulahdin! Jäi hauskat muistot juhlista kaikesta keskeneräisyydestä huolimatta.


4 kommenttia:

 1. Mikä, mikä ihanuus teillä siellä on tulossa??? AApppuuuvva, onko tuollaista ihan oikeesti?
  Aivan uskomattoman upeeta. Onko talo vanha vai oletteko tehneet uudesta sen oloisen.
  Kerrassaan loistava. Just tällainen pitää sen vapaa-ajan asunnon olla.Tykkään kovasti!
  Onnea ja iloa naputteluihin, voikunsaisinolla mukana.
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kaisa!
   Vanhasta tämä mökki on kasattu uudelleen. Alunperin hirret numeroitiin, purettiin, siirrettiin ja kasattiin...Pitkä pitkä projekti joka kuitenkin antaa jo merkkejä palkitsemisesta tarjoamalla yösijaa mökkeileville. Tosin lämmönlähde ei vielä ole täysin riittävää kylmänä ajankohtana, pattereita harkinnassa... Projekti jatkuu voimavarojen mukaan.
   Pirtsakkaa syksyä sinulle! Jotenkin on saanut havahtua luonnon kauneuteen ja ruskan sävyjen ihmeellisyyteen :)

   Poista
 2. Löysin sattumalta blogisi kun näin muurin kuvan:) Olemme tekemässä remppaa ja tarkoitus on jättää tiilet näkyville. Nyt vain olen miettinyt jos sitä pitäisi pintakäsitellä jollain tavoin. Miten te olette tehneet? T.Tilda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tilda!
   Emme ole tehneet näille tiilille juuri mitään. Aikanaan vanha piippu purettiin ja niistä sitten olemme lähinnä naputelleet vasaralla ylimääräisistä laasteista. Jotkin tiilet olivat tosi tosi nokisia ja sammaleisia, niitä on puhdistettu teräsharjaamalla ja jollain tiilenpuhdistusaineella (jonka nimeä en ikävä kyllä nyt muista). Eli ei juuri ihmeempiä olla tehty. Tsemppiä urakkaanne!!

   Poista